In de politiek?

Wanneer je iets wilt veranderen dan moet je niet aan de zijkant ‘boeh’ roepen maar dan moet je er zelf iets aan doen. En wanneer het ‘zelf doen’ buiten je macht ligt, kun je de situatie maar beter naast je neer leggen. Met die gedachte wil ik de gemeenteraad van Almere in. Voor de partij waar ik al vrij lang lid ben: D66.

Ik wil dus actief zijn in de politiek, omdat ik bij wil dragen aan en invloed wil uitoefenen op de eigenzinnige identiteit/cultuur van Almere en Flevoland. Ik zie de stad als zelfstandig maar ook samenwerkend met de omliggende gemeentes als blauwgroene oase midden in het land (en als onderdeel van Europa).
Kortom: “In Almere kan het”? In Almere moet het kunnen!

En waarom D66?

Ik ben door mijn ouders met D66 opgevoed: liberaal met aandacht voor vrijheid van de ander en ook sociale aandacht voor de ander. De kernwaarden van D66 liggen dicht aan mijn hart, leef daarnaar en deel deze ook met mijn omgeving:

  • vertrouw op de eigen kracht van mensen,
  • denk en handel internationaal,
  • beloon prestatie en deel de welvaart,
  • streef naar een duurzame en harmonieuze samenleving en
  • koester de grondrechten en gedeelde waarden.

Ik wil een bijdrage leveren aan een actieve, zichtbare fractie. Met goede, gezamenlijk te halen, doelen. Ik ben voor een fractie waarin de leden elkaar ondersteunen en een fractie die actief een gezicht heeft naar de buitenwereld. Ik wil een fractielid zijn die voeling houdt met de samenleving; om gekozen beleid te verdedigen maar ook de alternatieve meningen op mij in te laten werken.

Welke portefeuilles vind ik belangrijk? Enkele voorbeelden …

Economie: Het is belangrijk dat bedrijven zich welkom voelen. De gemeente afdeling Economie moet goed voorzien worden van menskracht om de bedrijven te bedienen. Vaak is de klacht hoorbaar: “het duurt allemaal zo lang in Almere”, met het gevolg dat men door reist naar Lelystad, waar bedrijven sneller kunnen werken.

Ook het toerisme is een aandachtspunt in het kader van economie. Ik heb een wethouder wel eens horen zeggen: “waarom zouden we geld steken in een naturistenstrand, wanneer er vooral mensen van het vaste land gebruik van maken?”. Weinig gastvrij, zou ik zeggen; hier wil ik een beste verandering in.

Bouwen: Ook de Dienst Stedelijke Ontwikkeling lijkt erg onderbemenst. Ook bij deze dienst moeten de mensen erg lang wachten op reactie. En dat terwijl er een steeds grotere woonbehoefte is in Almere.

Cultuur: Ik ken de cultuur van Almere nu een klein beetje. Sinds ik ben gaan zingen in een Operettekoor en daarna in Operakoor, kom ik er achter dat de cultuur van Almere sinds jaren mooi aan het bloeien is. De subsidies die beschikbaar zijn, lijken voldoende maar elke nieuwe periode zullen er partijen zijn die de cultuursubsidies niet zien zitten er daar op willen bezuinigen. Ik zal me daar tegen verzetten. Ook bestuursondersteuning voor culturele stichtingen vind ik een belangrijk aandachtspunt.

Ik kan mezelf goed vinden in het bekende citaat:
“They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety”, aldus Benjamin Franklin. Ofwel naar mijn mening: We dienen te aanvaarden dat ultieme veiligheid niet bestaat en dat we voor onze vrijheid dienen te staan.
Belangrijkste focus: Vrijheid van handelen voor iedereen met behoud van respect voor vrijheid van de ander – immers: de vrijheid van de één wordt begrensd door de vrijheid van de ander.
Maar net zo belangrijk: Kijken buiten de kaders, één waarheid en één oplossing bestaat niet.

Reageer op het bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *