5 kilometer?!

Mijn dochter Eva loopt hard. En dat doet ze in Enschede, waar ze studeert, maar ook wanneer ze thuis (0ok, wat is thuis … ouderlijk huis) is. Ze oefent voor een langere afstand en heeft onlangs een studententocht gedaan: Een een of andere Batavierenloop. Heeft niets met bier te maken, zoals mijn eerste gedachte was.

Afgelopen zaterdag heeft ze in de avond, in de regen zelfs, een eind hardgelopen.
Als je dan niet nat van de transpiratie bent, ben je het wel van de regen,” zei ik nog grappig. Pfff, half uurtje …

Nu blijkt mijn opmerking dat vijf kilometer toch niet zo heel eind is, wel heel verkeerd opgevat te worden. Ze heeft me ingeschreven voor een run in september. Maar liefst vijf kilometer! Normaal doe ik dat per auto.

Ook heeft ze het inschrijfgeld volledig voor me betaald (€ 10). Tevens bestookt ze me met trainingsschema’s. En als klap op de vuurpijl blijkt er vanmorgen om 8:30 uur een twitterbericht op mijn iPad te verschijnen met de tekst: “@EKunst En, hoe ging het? Heb je dat schema gevolgd wat ik had gestuurd?

Ja, kijk … ik weet dat lichaamsbeweging heel goed voor me is – ik loop bijvoorbeeld naar het NS-station in de stad (toch een hele kilometer, 12 minuten stevig doorstappen) – maar ik kom er steeds meer achter dat lichaamsbeweging meer inhoudt. Ook ben ik niet zo’n heel erge sporter en ik blijk dus toch wel een duwtje nodig te hebben.  Het voelt daarom wel goed een coach achter me te hebben … vooral als het je dochter is.

Kortom, het is goed voor me: vandaag de eerste regel van het trainingsschema (titel: 5 kilometer in 7 weken) gelopen: 3 min. hardlopen; 2 min. wandelen; 3 min. hardlopen; 2 min. wandelen; 4 min. hardlopen; 3 min. wandelen; 4 min. hardlopen; 3 min. wandelen; 3 min. hardlopen; 2 min. wandelen.

De laatste sessies hardlopen leken meer op hobbelen, strompelen. Tong op de schoenen, stevig hijgend … en dan geeft de Cardiotrainer van mijn telefoon iets aan van “just ran 3.8 km in 30 mins 22 secs and burned 399 calories on 14-06-11 at 14:25 #cardiotrainer” op Twitter. WTF 3,8 kilometer? Ik kom nog 1,2 km te kort!

Kortom: vijf kilometer is toch nog ver en is nu iets dichterbij gekomen. Dankzij de hulp van mijn personal coach: Eva.

Reageer op het bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *